Eerste Zomerse Zaterdag in centrum Purmerend


Boer Boris komt langs in de boekhandel Het Leesteken in Purmerend op de eerste zomerse zatredagZaterdag 8 juli is het weer feest in de Zuidersteeg in Purmerend. Dan beginnen de Zomerse zaterdagen. Gedurende de maanden juli en augustus is er op elke zaterdag wat leuks te beleven in de straat. Al die zaterdagen hebben een landenthema.  Voor de aftrap is gekozen voor  ons  eigen landje. En wat is er nu Hollandser dan Boer Boris. Daarom komt Ted van Lieshout, de auteur van de geliefde prentenboeken, zaterdagmiddag naar boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg.  Ook de andere winkels in de Zuidersteeg doen mee.

 

Ook de andere winkels in de Zuidersteeg doen mee. Zo kunnen kinderen  en/of hun ouders bij de Wereldwinkel een grote kaart van Nederland  komen halen waarop al het Nederlands Wereld Erfgoed staat. Hierop kunnen de kinderen stempels verzamelen van het Wereld Erfgoed dat ze bezoeken. De eerste stempel staat er al op! Dat van de Beemster want daar is iedereen hier in de buurt natuurlijk wel eens geweest.

De Vereniging Historisch Purmerend is aanwezig met een kraam met boeken.  Daar kunt u ook informatie krijgen over twee wandelingen door Purmerend. Eén langs de beelden in de binnenstad en één n.a.v. het STIJLjaar.  Met natuurlijk aandacht voor de architectuur van J.J.P. Oud over wie nu een expositie te zien is in het Purmerends Museum.

Het Leesteken zorgt ook nog voor een kraam met vakantieboeken voor kinderen.

Kortom: er zijn veel redenen voor een bezoek aan de Zuidersteeg zaterdag. De winkeliers heten iedereen,  en speciaal alle kinderen, van harte welkom.  De komende zaterdagen is er veel muziek, leuke lezingen van schrijvers, een workshop bloemschikken en een over  handletttering, enz.

Welk kind zou er nou niet Boer Boris willen zijn? Boer Boris heeft zijn eigen boerderij en kan lekker de hele dag rondrijden op zijn rode tractor. En er is ook nog zo veel te zien op de boerderij: ploegen, akkers met vogelverschrikkers erop, en natuurlijk heel veel dieren. Want behalve Knol het paard zijn er varkens, koeien, een klein kalfje, schapen, muizen en kippen. En alles kan worden geteld van 1 tot 10. Uh sorry, 11!

Ted van Lieshout heeft een enorm oeuvre op zijn naam staan, dat veelvuldig bekroond werd, maar voor heel jonge kinderen schreef hij nog maar weinig. Met ‘Boer Boris’ bewijst Ted van Lieshout dat hij ook dat uitstekend kan. Hij weet precies die dingen te benoemen die een dreumes boeien en verstaat de kunst zelfs in een tekst voor zulke jonge kinderen nog humor te verwerken.

Philip Hopman heeft al veel lof voor zijn illustraties ontvangen. Voor ‘Boer Boris’ heeft hij een heldere, vrolijke, maar vooral ook warme wereld geschapen. Jonge kinderen zullen de tekeningen in dit boek telkens weer willen bekijken – en hun ouders genieten mee.