Eerste vaartochten weidevogels in het Ilperveld


kievit----2, Peter van de BeekOp zondag 3 en zondag 10 april van 13.30-15.30 uur zijn de eerste vaartochten naar de eerste weidevogels in natuurgebied Ilperveld. Het uitgestrekte veenweidegebied van Landschap Noord Holland vlakbij Amsterdam. De zachte winter is voorbij dus zie je overal de kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurtjes en nog veel meer moois! Foto: Kievit Fotograaf: Peter van de Beek.

De mannetjes baltsen en wiekelen door de lucht als volleerde circusacrobaten zonder vangnet. Allemaal om de vrouwtjes te verleiden en hen uit te kiezen om te paren en nestelen. Hoor hoe de grutto’s hun eigen naam roepen.

De kieviten buitelen in de mooie luchten van het Ilperveld. Vanaf het water zie je ze het allerbeste. Onze schippers en gidsen laten u de beste plekjes zien en kunnen u er alles over vertellen. Mogelijk gaat u tijdens deze vaartocht ook aan land op een van de honderden eilandjes die het Ilperveld rijk is.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Kosten € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. De kosten voor Beschermers zijn: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.  Verzamelen: bij de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken. Heeft u een verrekijker, neem deze dan mee.