De eerst voorjaarsvaartocht in de Eilandspolder (bij Alkmaar)


 

Zondag 19 maart kun je meevaren om de Eilandspolder van Landschap Noord-Holland te gaan bekijken. Het broedseizoen is begonnen. De afgelopen weken zijn de eerste weidevogels aangekomen. Na een flinke tocht hebben zij zich eerst tegoed gedaan aan het bodemleven om zich weer lekker op te vetten voor het broedseizoen.  Let op: slechts 16 plaatsen beschikbaar!
Je kunt de grutto’s in groepen zien zitten en af en toe vliegt er eentje de lucht in om zijn baltsvlucht te laten zien om een vrouwtje mee te lokken. De kieviten zijn al een stapje verder en zijn druk met de balts bezig. En de scholeksters doen naast elkaar hun dansje. De tureluurs en kluten zijn uiteraard ook van de partij. De gids en schipper nemen u graag mee om van al dit moois te laten genieten.

We hebben tijdelijk een boot uit een ander natuurgebied (Ilperveld) te leen zodat er slechts 16 plaatsen beschikbaar zijn. Dus meld je snel aan want vol is vol. Wil je meedoen aan de actie voor een nieuwe excursieboot kijk dan op www.landschapnoordholland.nl/excursieboot.

Wanneer? Zondag 19 maart om 10.00 uur

Tip van de boswachter: Kleed je warm aan en trek waterdichte schoenen aan. Mogelijk stappen we onderweg nog even aan land
Vertrekpunt: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 10,- en hun kinderen € 7,50.

Aanmelden kan op www.gaatumee.nl.

Foto: Vaar mee het voorjaar in vanuit de werkschuur Eilandspolder, foto Dutchphoto