Een multimediale voorstelling met superieure musici bij Theater de Verbeelding


Sal Ek Altyd Wit Wees is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Een multimediale voorstelling met superieure musici: trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met een spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap. 
De verpletterende teksten van Krog zijn voor een deel heel persoonlijk, ruig en kwetsbaar. Voor een ander deel zijn ze fel politiek gekleurd, ze komen immers voort uit het Zuid-Afrika met zijn enorme politieke en raciale tegenstellingen.

Zondag 12 februari 15.00 uur. Let op: In verband met het 25-jarig jubileum wordt de voorstelling gespeeld in de bakermat van De Verbeelding: ’t Stamhuis (Kerkstraat 11).

Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!

Sterrenregen voor Flint: de Volkskrant: 4****: ‘Antjie Krogs poëzie knettert van liefde en wanhoop en Felix Strategier sleept je mee van begin tot eind….. openhartige, intieme poëzie.’ Theaterkrant: ‘Antjie Krog en Theatergroep Flint lijken voor elkaar gemaakt.’ Jazznu: ‘Sal ik altyd wit wees is een parel in het Nederlandse muziektheater, een multimediale voorstelling waarin met minimale hulpmiddelen een optimaal kunstniveau is bereikt.’