E-books lenen via de bibliotheek Purmerend


ebook lenen in de bibliotheek - kind in de busLid worden van Bibliotheek Waterland is tegenwoordig ook voor fervente e-book lezers een interessante optie. Via de lokale bibliotheek hebben leden toegang tot een landelijk platform met duizenden e-books.  Er zijn ook Informatie bijeenkomsten over hoe je de e-books kunt lenen.

Alle genres zijn vertegenwoordigd, van non-fictie, thrillers en poëzie tot kinderboeken voor diverse leeftijdsgroepen. De uitleentermijn van e-books is drie weken en de echte doorlezer kan per drie weken tien e-books downloaden.

Bibliotheek Waterland biedt haar leden én toegang tot de uitgebreide collectie aan fysieke boeken, games, tijdschriften en films én toegang tot de Digitale Bibliotheek.  Voor lezers die nog geen lid zijn van de Bibliotheek maar wel interesse hebben in het lenen van e-books biedt Bibliotheek Waterland  een Digitaal abonnement voor € 42,00 per jaar. Voor 50 ct méér sluit je een Basisabonnement voor Bibliotheek Waterland waarbij je  e-books en papieren boeken kunt lenen..

Directeur Frans Bergfeld is blij met het e-book aanbod: ‘Zowel nieuwe als bestaande leden van onze bibliotheek kunnen hun hart ophalen bij de nieuwe e-book collectie. Het is eenvoudig te regelen en men heeft de mogelijkheid om buiten de reguliere openingstijden toch boeken te lenen bij de Bibliotheek. Een prachtige service aan onze leden! We hopen met deze nieuwe online dienstverlening zoveel mogelijk nieuwe leden te stimuleren om een digitaal abonnement af te sluiten. En wie weet ontdekken ze daardoor hoeveel extra voordelen de Bibliotheek biedt!’

Nieuwe leden kunnen inschrijven via www.bibliotheekwaterland.nl of in de vestigingen van de Bibliotheek in Beemster, Edam, Landsmeer, Purmerend en Volendam. Bestaande leden kunnen met hun biebpas meteen een account aanmaken op www.bibliotheek.nl/e-books.

Informatie bijeenkomsten e-book lenen

Voor iedereen die vragen heeft over het lenen van e-books en de bijbehorende apparatuur organiseert Bibliotheek Waterland verschillende informatiebijeenkomsten om te laten zien hoe je een account aanmaakt in de Digitale Bibliotheek en hoe het downloaden en lenen van een e-books werkt. De toegang vrij en aanmelden is niet nodig.

De bijeenkomsten zijn van 10.30 – 12.00 uur op de volgende lokaties:

  • dinsdag  2 februari in de Bibliotheek Purmerend.
  • dinsdag 9 februari in de Bibliotheek Landsmeer.
  • woensdag 10 februari  in de Bibliotheek Beemster.
  • donderdag 18 februari in de Meerwijk Bibliotheek Edam
  • vrijdag 19 februari in de Bibliotheek Volendam.