Dubbelpresentatie door Vereniging Historisch Purmerend


In theater de Purmaryn organiseert de Vereniging Historisch Purmerend (VHP) op zaterdag 22 september a.s. een dubbele beeldpresentatie over de architect Jan Stuyt en de Groenteveiling B.P.&O.

 

Naar aanleiding van zijn 150ste geboortedag, aandacht voor de Purmerendse architect die landelijke bekendheid kreeg. Stuyt heeft een enorme staat van dienst en was zeer productief. Zo heeft hij 54 kerken ontworpen, in Amsterdam onder meer De Agneskerk in Zuid en de Gerardus Majellakerk in Oost, en in Heilig Landstichting bij Nijmegen de opvallende Cenakelkerk. Voorts zes stadhuizen waaronder dat van Purmerend. Ook het St. Liduinapension aan de Emmakade en twee prachtige villa’s aan de Herengracht zijn door hem ontworpen.

Na de pauze de Afslagvereniging B.P.&O., oftewel de groenteveiling. Prachtige beelden van  Venediën met de Where, Beemsterburgwal en Kanaalkade, waar de tuinbouwproducten werden aangevoerd. Daarnaast de afslaggebouwen en personeel.
Beide beeldpresentaties worden verzorgd door Ber de Lange. Aanvang 20.30 uur. De toegang bedraagt 5 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het theater of op www.depurmaryn.nl.

Bij de foto: De Villa’s Schoonoord en Maria aan de Herengacht, ontworpen door Jan Stuyt.