Draken, spinnen en andere monsters in het Purmerends Museum


Met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters zet het Purmerends Museum van 3 juli t/m 18 oktober 2020 de eigen collectie jugendstil aardewerk op een bijzondere manier in de schijnwerpers.

Draken met scherpe klauwen en tanden, harige spinnen en monsters met stekels, scharen en grote ogen. Wie was er als kind niet een beetje bang voor? En misschien ook daarna nog wel. In het Purmerends Museum komen al deze enge dieren samen, veilig als afbeeldingen op keramiek uit de collectie. Tenzij er eentje ontsnapt natuurlijk.

Het museum gingop zoek naar enge, vreemde en gevaarlijke dieren, en vonden draken, slangen, zeemonsters en nog veel meer. Een selectie van deze wezens is tijdelijk bij elkaar gebracht in het kunstkabinet.

Draken, spinnen en andere monsters zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken en is de hele zomerperiode te zien. Tijdens de duur van de tentoonstelling gaan we wekelijks voorlezen uit (kinder)boeken over draken, spinnen en bijzondere monsters.

Vanaf 8 juli lezen ze iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 14.30 uur voor aan kinderen van 4 t/m 6 jaar en van 14.30 tot 15.00 uur aan kinderen van 6 t/m 8 jaar.

Tijdens de Kinderboekenweek (7-17 oktober) gaan ze dat bijna iedere dag doen. Aanmelden kan via info@purmerendsmuseum.nl (maximaal 1 begeleider per kind of groep).

Ook is er een gratis speurtocht voor kinderen door de tentoonstelling aanwezig. Zie voor meer informatie: www.purmerendsmuseum.nl