Downton Abbey in Filmhuis Purmerend


Wie kent de populaire en succesvolle, met prijzen overladen televisieserie ‘Downton Abbey’  niet? Met Maggie Smith als de onnavolgbare Dowager Countess of Grantham en Hugh Bonneville als de Earl of Grantham. Te zien als film in Filmhuis Purmerend.

 

Het verhaal: Downton maakt zich op voor een koninklijk bezoek van King George V en Queen Mary in 1927. Opwinding gaat echter gepaard met lichte paniek. Want is er genoeg tijd om alles wat er bij zo’n bezoek komt kijken in orde te krijgen? Gelukkig is hoofdbutler Carson bereid om terug te keren naar het landgoed.

De staat van dienst van de succesvolle serie, waarvan het zesde  seizoen in 2015 op televisie te zien was, belooft in ieder geval al veel goeds: bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards (van maar liefst 69 nominaties). Het verhaal: Downton maakt zich op voor een koninklijk bezoek van King George V en Queen Mary in 1927. Opwinding gaat echter gepaard met lichte paniek. Want is er genoeg tijd om alles wat er bij zo’n bezoek komt kijken in orde te krijgen? Gelukkig is hoofdbutler Carson bereid om terug te keren naar het landgoed. – Downton Abbey – Julian Fellows, Verenigd Koninkrijk, 2019, 122’.

 

Draaidagen: Vrijdag 6 december 2019. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur. Dinsdag 10 december 2019. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/354/17/downton_abbey