Met Douwe Bob is line-up Reuring Cityslam compleet


Douwe Bob treedt op tijdens Reuring Cityslam 2015Met de komst van Douwe Bob naar Reuring Cityslam is de line-up voor het hoofdpodium compleet. Naast Typhoon en Douwe Bob, zullen Kenny B, Rondé, Cookachoo en de rapformatie SBMG hun opwachting maken in het Leeghwaterpark.

Sinds Douwe Bob Posthuma verkozen werd tot ‘Beste singer-songwriter van Nederland’, in het gelijknamige VARA-programma, nam zijn carrière een grote vlucht.

Hoogtepunten als Pinkpop, helikoptershows tijdens Bevrijdingsdag 2014, talloze festivals en twee uitverkochte clubtours volgden elkaar in rap tempo op. Afgelopen jaar nam Douwe Bob gas terug om te werken aan een nieuwe album. Tussendoor trad hij soms ook op. Zo waande hij zich vorig najaar even op een podium in New York, vertelde hij na afloop van zijn Lazy Sunday Concert in Pop- en Cultuurpodium P3. Dat gevoel werd opgeroepen door de intieme opstelling van het podium tussen het publiek in de zaal en het sfeervolle podiumlicht. Inmiddels weer helemaal opgeladen voor het grote werk zal Douwe Bob op Reuring Cityslam knallen: “We maken er altijd een feest van. Het leven is veel te kort voor saaie optredens.”

Spektakel en humor en ontroering

Het Reuring Festival biedt 26 en 27 juni een avontuurlijk theaterprogramma met drie totaal verschillende voorstellingen op locatie. Theater dat raakt, verwondert, doet lachen of tot nadenken stemt. Servaes Nelissen nodigt ons uit op zijn eigen woonboot voor een unieke festivalversie van Mijn vader was poppenspeler. Een hartverwarmende ode aan een uitstervend métier. Tijdens de theatrale tocht Reuring op Kop West loodst een gids de deelnemers door een nieuw en een oud stukje binnenstad rondom de Melkwegbrug. Onderweg bezoeken zij De Rode Schoentjes van Matzer Theaterproducties en worden getrakteerd op lekkere ‘hapjes’ uit Appeltje Eitje het muzikale cabaretprogramma van Maarten Ebbers. Tussendoor wordt het publiek verrast met een aantal kleine acts. De tocht komt tot stand met medewerking van Projectgroep Kop West, Vereniging Historisch Purmerend, de NKT Theaterschool en Heel Europa in de Weidevenne. En tot slot het visuele spektakel Schraapzucht. In een grote loods ontwaren bezoekers een ingenieuze constructie van houten palen, stalen balken, honderden touwen en een reusachtig ijzeren vliegwiel. Wie wint het duel dat langzaam wordt opgedreven? Een man, of de machine die zo uit de Middeleeuwen zou kunnen komen. Schraapzucht oogstte veel lof op het Oerol Festival en daarna door heel Europa. Zo schreef de Limburger: “Theater Tuig betovert Aken” (..) “De ruim vierhonderd Duits/Nederlandse toeschouwers spoedden zich na de voorstelling massaal naar de constructie om zelf te voelen en van dichtbij te zien hoe het allemaal in elkaar steekt.” Zowel Reuring op Kop West als Servaes Nelissen zijn goed te combineren met Tuig. Bestel kaarten in de voorverkoop op de website van theater de Purmaryn: depurmaryn.nl. Of koop je kaarten direct aan de Purmarynkassa.

Reuring Festival details

Het Reuring Festival vindt in 2015 plaats van donderdag 25 tot en met zondag 28 juni. Tijdens Reuring genieten tienduizenden bezoekers vier dagen lang in en nabij het gezellige festivalhart in het sfeervolle Leegwaterpark van spektakel, (locatie) theater, dans, live muziek en straattheater uit alle windstreken. Verrweg de meeste optredens zijn gratis.

Bezoek reuring.com voor meer informatie.