Donaties Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster hard nodig


 

Voor kankeronderzoek is veel geld nodig en het bestuur van Fight Cancer Purmerend-Beemster roept iedereen op zoveel mogelijk wandelaars uit Purmerend en Beemster te steunen. Ondanks de start van de werving van wandelaars in de zomervakantie zijn er nog slechts twintig van de 99 startbewijzen beschikbaar voor de Walk to Fight Cancer zaterdag 5 september. Met een startbewijs kunnen wandelaars meedoen aan de sponsorlopen van tien of twintig kilometer door Purmerend en Beemster.

 

Het bestuur van Fight Cancer Purmerend-Beemster heeft er alle vertrouwen in dat wandelaars de komende twee weken de resterende startbewijzen kopen. De wandelaars starten zaterdagochtend 5 september bij het Leeghwaterbad en allerlei maatregelen maken de wandeling coronaproof. Voor een veilige wandeling houden de wandelaars tijdens de gespreide start in groepjes, de route en de finish voldoende afstand. Het is niet de bedoeling dat publiek komt kijken naar de gespreide start, tijdens de wandeling en de finish. Tijdens de wandeling zijn er meerdere rustpunten, waar de wandelaars onder meer water en fruit krijgen uitgereikt. De finish is ook bij het Leeghwaterbad.

Kankeronderzoek is kostbaar
Bestuurslid Manja van der Weit van Fight Cancer Purmerend-Beemster ervaart veel enthousiasme voor de Walk to Fight Cancer. Veel bedrijven sponsoren de organisatie en wandelaars. Van der Weit: ‘De Walk to Fight Cancer is erop gericht donaties op te halen voor kankeronderzoek. Wij zijn blij met de steun die we krijgen van verschillende bedrijven en met de tomeloze inzet bij de voorbereidingen door vrijwilligers. Het is bijzonder mooi als binnen enkele weken in de zomervakantie meer dan zeventig wandelaars een startbewijs hebben gekocht! Wij hopen dat veel Purmerenders en Beemsterlingen plaatsgenoten steunen met een donatie. Het is ook mogelijk los van een wandelaar een bedrag over te maken voor kankeronderzoek. Ga dan naar de website fightcancer.nl!.’  Zeker nu is het belang van geld voor onderzoek onverminderd groot. Vanwege de coronacrisis zijn er veel minder en minder grote sportieve evenementen mogelijk om geld in te zamelen.  De landelijke stichting Fight Cancer heeft de ANBI status en dat betekent dat de gift aftrekbaar is voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.

 

Het doel van de Walk to Fight Cancer is naast de opbrengst van de startbewijzen zoveel mogelijk  donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en voor preventie via KWF Kankerbestrijding. Voor onderzoek naar de behandeling van kanker is veel geld nodig. Kanker is in Nederland doodsoorzaak nummer 1. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft.

 Aanmelden wandeltocht

Wie wil meedoen aan de Walk to Fight Cancer Purmerend-Beemster kan zich aanmelden via https://www.fightcancer.nl/event/walk-to-fight-cancer-2020. Wie zich heeft aangemeld ontvangt een bevestiging en in de week voor 5 september uitgebreide informatie over de wandeltocht. Een startbewijs kost vijftien euro.

De start van de Walk to Fight Cancer is tussen 09.00 uur en 10.00 uur en gebeurt op voldoende afstand in groepjes binnen de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, een zogenoemde ‘vliegende start’.