Filmmaker Frans Bromet in Filmhuis Purmerend over zijn nieuwste documentaire


Frans Bromet komt zelf naar Filmhuis Purmerend voor Zelfvoorzienend met behoud van comfortVrijdagavond 4 maart draait er een bijzondere film in het Filmhuis Purmerend: de nieuwe documentaire van Frans Bromet Zelfvoorzienend met behoud van comfort. Frans Bromet is zelf  aanwezig. Hij zal de film inleiden, en na afloop in discussie gaan met het publiek.  Leden van Milieudefensie krijgen korting. (Let op: de introductie van Frans Bromet begint om 20 uur.)

Zelfvoorzienend met behoud van comfort is een documentaire van Frans Bromet. Matthieu Smakman (50) heeft een droom. Of beter gezegd een missie. Als het aan hem ligt, zal binnen afzienbare tijd in de Purmer een woongemeenschap verrijzen waarin bewoners geheel autonoom in eigen behoeften voorzien. Een plek waar groente weer uit de moestuin komt en energie op duurzame wijze wordt gewonnen en ingezet. Waar men ’s nachts nog de sterren aan de hemel ziet staan en zich één voelt met de natuur. Zijn plan volgt daarin de huidige trend van duurzaamheid, kleinschaligheid en saamhorigheid.

De documentaire laat zien hoe tijdgeest, roeping en persoonlijke idealen in elkaar ingrijpen, en hoe met lef en tegenslag de ongewisse weg wordt ingeslagen om dit ideaal te bereiken.

Programma voor de avond:
20:00 u.   Introductie door Frans Bromet
20:10 u.   Vertoning documentaire
21:40 u.   Pauze
22:00 u.   Debat – discussie – nazit met Frans Bromet.
23:00 u.   Afsluiting
Milieudefensie

Het Filmhuis draait  deze documentaire in samenwerking met Milieudefensie Purmerend/Waterland. Leden van Milieudefensie krijgen nog eens € 1,50 extra korting op de toegangsprijs. In verband met het uitgebreide programma start de avond om 20 uur!

Reserveren wordt aangeraden want er is veel belangstelling voor deze avond!