Documentaire ‘Buddy’ met inleiding door Martine met haar hulphond Hino


Op 19 april draait Filmhuis Purmerend de bijzondere documentaire Buddy van Hedy Honigmann, met voorafgaand een speciale inleiding van Martine Muizelaar met haar hulphond Hino. Met BUDDY toont Honigmann hoe 6 mensen troost putten uit hun hond en dankzij de viervoeter zelfstandig kunnen blijven. Inleider Martine is zeer slechtziend, en ambassadeur van KNGF Geleidehonden. Zij zal in het Filmhuis vertellen hoe Hino werd opgeleid, hoe bepaald wordt welke hond bij haar paste, en welke rol Hino in haar leven speelt. (De film draait ook op 23 april,maar dan zonder inleiding).

 

Over de film

Een hond haakt niet af. Dat is de belangrijkste zin uit BUDDY, een prachtige documentaire waarin Heddy Honigmann de band tussen de behoeftige mens en zijn dienende viervoeter verkent. Hoe vaak de autistische jongen Zeb ook om een knuffel vraagt, Utah vindt het altijd prima. Het dier laat hem merken dat hij er mag zijn. Een gevoel dat leeftijdsgenoten Zeb niet altijd gunnen. Honigmann volgt nog vijf andere koppels, waaronder Trevor en Mister. Trevor is een oorlogsveteraan die gebroken terugkeerde uit Afghanistan. Mister voelt het als hij een nachtmerrie krijgt, en troost preventief.

BUDDY is zeker geen simpele promotiefilm voor hulphonden. Het zijn de verhalen achter de mens die Honigmann interesseren. De jonge Zeb lijkt aanvankelijk vooral een druktemaker, maar we krijgen een steeds aangrijpender kijkje in zijn hoofd.

Draaiavonden

Vrijdag 19 april (film + inleiding)
Aanvang inleiding: 20.00 uur
Aanvang film: 20.30 uur

Dinsdag 23 april (alleen film, geen inleiding!)
Aanvang film 13.30 uur

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren sterk aanbevolen, want vol=vol: https://www.filmhuispurmerend.nl/