Dinosaurussen in Purmerend


Op zaterdag 3 november houdt de geologische vereniging Amathysta weer haar jaarlijkse mineralen en fossielen beurs in Concordia op de koemarkt te Purmerend. Elk jaar is er een tentoonstelling met een wisselend thema. Dit jaar gaat het over de wereld van de dinosaurussen.

 

Er worden prachtige fossielen tentoongesteld, zoals botten met mooie structuren, klauwen, kaakstukken met tanden, wervels en, heel bijzonder, fossiele eieren. Ook zijn er modellen van dino´ s aanwezig. De aanwezige deskundigen geven aan jong en oud uitleg over wat er te zien is.

Maar er is nog veel meer te beleven.

De leden van de slijpgroep van Amathysta bewerken ter plekke stenen en mineralen tot prachtige sierobjecten en demonstreren zo hun techniek en vaardigheden.

De werkgroep Geologie geeft informatie over mineralen en fossielen als hobby en over geologie in het algemeen.

Daarnaast vertellen bestuursleden u alles over het lidmaatschap en de activiteiten van de vereniging. Uiteraard kunt u ter plekke lid worden en er is zaterdag een speciale beurs aanbieding: Nieuwe leden krijgen als welkomstgeschenk een mooi mineraal.

Ieder half uur is er een verloting en kan elke bezoeker een prijs winnen.

Verder zal een groot aantal standhouders, voor elk wat wils, mineralen, fossielen, edelstenen, sieraden en schelpen te koop aanbieden. Het geheel belooft een kleurrijk en leerzaam spektakel te worden.

 

De Beurs en tentoonstelling worden gehouden op:

Datum:                                  zaterdag 3 november 2018

Plaats:                                   Concordia, Koemarkt 45 te Purmerend.

Openingstijden:                   van 10.00 tot 16.00 uur

Entree::                      € 2,50- (kinderen tot 12 jaar en leden Amathysta € 1,50)

 

Kinderen mogen bij de uitgang gratis een mooi steentje uitzoeken.

Nadere informatie op www.amathysta.nl.