DingDong- een relatietragedie in Theater de Verbeelding


Zaterdag 11 mei staat de voorstelling DingDong in Theater De Verbeelding, een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één.

Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’. Wanneer Helga vragen begint te stellen – aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter – verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie. Terwijl Peter en Helga de duivels in hun eigen hel zijn, vormen poppen hun weifelende, humane tegenhangers. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.  In DingDong vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit.

Makers: Harriët Stroet, Ko van den Bosch, Rik van den Bos en Duda Paiva

www.allesvoordekunsten.nl

Theaterkrant: “De poppen zijn raak in hun functionaliteit en vormen geloofwaardige personages. De teksten van Ko van den Bosch en Rik van den Bos zijn zowel geestig als raak. Alles in spel, muziek, vormgeving en licht in de voorstelling dient ter ondersteuning van het contrast tussen de geslaagde buitenkant en de onderliggende onvrede en pijn.”

De voorstelling is op Zaterdag 11 mei om 20.30 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten 15 euro (vriendenpas/CJP/65+ 13 euro), inclusief reserveringskosten. Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook.