Digitaal knutselen tijdens de schoolvakantie in het TwaanLab


Vanaf zaterdag 22 april is de Bibliotheek Purmerend op vaste tijden het terrein van creatieve jongens en meisjes die geïnteresseerd zijn in techniek. Deze zaterdag start namelijk het TwaanLab, een moderne werkplaats voor de jonge digitale makers van 8 tot 18 jaar.

 

Wat is Twaanlab?

Het TwaanLab is een verbindende plek waar jongeren leren programmeren, digitaal tekenen en ontwerpen, 3D printen of bloggen of voggen. Twaanlab is gevestigd op de 1e etage van de Bibliotheek Purmerend en er zijn inloopdagen waar de jonge makers aan het werk worden gezet. Er worden regelmatig cursussen en workshops gegeven waarvoor jongeren zich kunnen aanmelden. De host van het TwaanLab is de initiatiefnemer Toine Rohner.

Programmeren, live-streamen en 3D printen

Op 22, 24, 25, 26 en 28 april kunnen jongeren kennismaken met het TwaanLab en zijn er leuke workshops en demo’s op het gebied van digitale technologie en creativiteit. Zo krijgen zij bijvoorbeeld de kans om alvast te beginnen met programmeren, kan er geëxperimenteerd worden met een professioneel tekentablet of een presentatie worden geshowd via een echt Youtube live-stream. Naast dit leuks is er ook nog een 3D printer aan het werk!

Kennismaken met het lab is op zaterdag 22 april van 10.00 – 15.00 uur, maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 april van 15.00 – 18.00 uur. En vrijdag 28 april van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is vrij!

Snelcursus programmeren

Tijdens de openingsweek van het TwaanLab in de meivakantie is er een snelcursus programmeren in het TwaanLab. In deze 3-daagse cursus gaan kids in de leeftijd van 8 tot 13 jaar aan de slag met het maken van meerdere computer games en krijgen zij een inkijkje in de wereld van programmeren. Aan bod komen begrippen als programmeer-logica en de cursus eindigt met het maken van een allereerste game met levels, menu’s en levendige animaties.

Snelcursus programmeren in het Twaanlab is begint op maandag 24 april en verder op 25 en 26 april van 10.00 – 12.30 uur. De kosten voor deze snelcursus: € 75,00. Meer info en aanmelden kan op www.twaanlab.nl of via www.bibliotheekwaterland.nl.

Openingstijden en activiteiten van het TwaanLab

Na de introductieweek (met ingang van woensdag 3 mei) kan er wekelijks geëxperimenteerd worden met 3D modelleren, programmeren, vloggen, digital art en robotica. En gesnuffeld worden aan het cursusaanbod van het TwaanLab iedere woensdag en donderdag van 15.00  tot 18.00 uur. De werkplaats is vrij toegankelijk.

Ook starten er in mei direct enkele cursussen te weten, introductie-, basis- en vervolgcursus programmeren. Kijk voor meer info in de TwaanLab agenda www.bibliotheekwaterland.nl.