Digitaal kidslab bij Cultuurhuis Wherelant  Purmerend


In de herfstvakantie start Twaanlab met digitale activiteiten voor kids bij Cultuurhuis Wherelant. Het Twaanlab biedt de jeugd de mogelijkheid om in aanraking te komen met de leukste en nieuwste digitale ontwikkelingen. Op 5 ochtenden in de herfstvakantie kunnen zij kennismaken met games programmeren, gamedesign of videobloggen.

 digitaal-kidslab-bij-cultuurhuis-wherelant-purmerendEen jongensdroom

Initiatiefnemer Toine Rohner is ontzettend blij dat hij bij Cultuurhuis Wherelant de kans krijgt om zijn droom te verwezenlijken. Als opgroeiende jongere miste hij zelf de mogelijkheid in Purmerend om leuke digitale en technische cursussen te volgen. Bij Wherelant kan Toine zijn eigen jongensdroom nu verwezenlijken en hoopt daarmee veel kinderen en jongeren te bereiken met dezelfde interesse. In de toekomst wil hij het aanbod uitbreiden met 3D printen en robotica.

Gamedesign, You Tube en programmeren op de I-pad

Het Twaanlab start op maandag 17 en dinsdag 18 oktober van 10 tot 12 uur met de introductiecursus Games programmeren. In deze cursus neem je een kijkje in de wereld van ‘coderen’, en maak je een eerste computerspel. Op woensdag 19 oktober van 10 tot 13 uur is de miniworkshop Gamedesign waarin je een eigen level voor een computerspel gaat maken. Op donderdag en vrijdag (20 & 21 oktober) kun je meedoen met de introductiecursus vloggen waarbij je de beste tips en tricks voor de mooiste video’s krijgt.

Meer informatie

De introductiecursussen en de workshop kosten € 15,- Inschrijven kan via de website www.twaanlab.nl. De cursussen worden gegeven bij Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.