Dekoor Close Harmony (van Pinkpop met de Stones!) in Purmaryn


dekoor treedt op in Purmerend - foto madelon balkDekoor Close Harmony staat in het collectieve geheugen gegrift als het koor dat op Pinkpop 2014 heeft opgetreden met The Rolling Stones. De groep stond in de etalages van Giel Beelen en 3FM en werd bedolven onder persaanvragen uit heel het land. Op 9 april staan ze in Theater de Purmaryn. (Foto: Madelon Balk)

Dekoor is meer dan een koor. Het zijn dertig muzikanten. De onuitputtelijke drive achter deze groep is muzikaal leider Christoph Mac-Carty. Dekoor staat al jaren aan de wereldtop en blijft altijd in beweging, met gedurfde jazz, pop en gospel en staat bekend om de variëteit in repertoire, superieure stemtechniek en een fantasierijke podiumpresentatie.

Waar de meeste koren vaak statisch in een rij staan, creëert regisseur Roeland Müller een theatrale setting die iedere song nét dat beetje extra geeft. Dat alles maakt een optreden van Dekoor tot een bruisende en energieke muziektheatershow, waarin de verstilling van emotionele ballades wordt afgewisseld met het zinderend muzikaal geweld van bekende popnummers of de aanstekelijke swing van jazzhits.

Zaterdag 9 april om 20.15 in Theater de Purmaryn.