De Vrouw van Orkater / Lars Doberman in de Verbeelding


Lars Doberman, de groep jonge muzikale acteurs of acterende muzikanten, met o.a. (filmster) Reinout Scholten van Aschat, stort zich op het leven van De Vrouw. Deze muziektheatervoorstelling met felle opzwepende jazz staat zaterdag 29 september in Theater De Verbeelding.

 

De tekst van Vincent van der Valk vormt de boei in een zee van ongemakkelijke veronderstellingen. Gewapend met 1000+ afbeeldingen, 28 symbolische personages, 204 verschillende meningen, 15 elkaar tegensprekende muziekgenres, 4 musicerende acteurs, 1 beeldend kunstenaar, 1 visueel intermezzo, 1 regisseur die eigenlijk bij een ander collectief hoort en met 0 vrouwen, gaat Lars Doberman op jacht, om via De Vrouw uit te komen bij … bij wat eigenlijk?

De Vrouw, een onderwerp waar Lars Doberman zich alleen maar aan kan branden door het met beide handen vast te grijpen.

Van en met: Jip van den Dool, Jochem van Laarhoven, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Reinout Scholten van Aschat, Mattias Van de Vijver. Tekst: Vincent van der Valk. Regie: Vincent Rietveld.

Noord-Hollands Dagblad: “Intelligente, uitdagende, muzikale en bijzonder geestige voorstelling.”

Haarlems Dagblad: “Een struikeltocht vol observaties, kwinkslagen, bekentenissen, brutaliteit, branie en vooral relativering en humor. Intelligente, uitdagende, muzikale en bijzonder geestige voorstelling.”

Het Parool: “Een hilarisch over elkaar heen buitelen in verontschuldigingen om elke #MeToo-aanklacht in de kiem te smoren. De Dobermans hebben een speelse onbeholpenheid die in dit soort scènes erg goed tot zijn recht komt.”

NRC: “Uiteindelijk zegt De Vrouw meer over (deze) mannen dan over vrouwen. De voorstelling biedt geen nieuw perspectief en is hier en daar wat langdradig, maar de speelse insteek werkt ontwapenend.”

RiRo Recensies: “De Vrouw is een voorstelling waarvan je vrolijk wordt.

“De toon wordt gezet met een hilarisch verhaal over de Ware Liefde. Met een sublieme Matthijs van de Sande Bakhuyzen als koning Amorius.  Twee uur lang volop genieten van de fraaie enscenering en van vier op hoog niveau acterende acteurs/muzikanten die alles wat ze weten, denken en fantaseren over het fenomeen ‘de vrouw’ op een speelse manier uitwerken. Een aanrader. Ook voor vrouwen.

 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Kaartverkoop via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding.

 

Foto: Ben van Duin