De Volksuniversiteit in november; Mozart, heksen en hier ligt mijn grens


De Bibliotheek in Purmerend biedt in samenwerking met Volksuniversiteit Amsterdam in november twee lezingen én een workshop in de bibliotheekvestiging Purmerend, over Mozart, grenzen stellen en heksen…

Donderdag 3 november om 19.30 uur is er de lezing Met Mozart op reis. Drs Wout Strootman, musicoloog vertelt over de muzikale reis van de jonge Mozart, die niet zo voorspoedig verloopt en een dramatisch einde kent in Parijs.

Voor mensen die vaak op allerlei verzoeken in gaan en slecht nee kunnen zeggen is er de workshop Hier ligt mijn grens. In deze workshop leer je te luisteren naar je eigen behoeften en hoe je grenzen kunt aangeven zonder je egoïstisch te voelen. Deze workshop is op woensdag 4 november en begint om 19.00 uur.

Twee prenten van Pieter Breuegel uit 1565 hebben het beeld van de heks dat wij nu kennen bepaald. Tot in de zestiende eeuw bestond het heksbeeld van de lelijke vrouw, vliegend op een bezem nog niet. Kunsthistorica Monique Hanrath geeft op donderdag 26 november vanaf 19.30 een lezing over de Heksen van Bruegel.

Aanmelden en meer info op www.bibliotheekwaterland.nl.