De RouwRevue met Mylou Frencken in de Verbeelding


De RouwRevue -Mylou Frencken en Pieter Tiddens komt naar theater de Verbeelding in Purmerend -  foto Joke SchotOp zaterdag 14 februari spelen Mylou Frencken en Pieter Tiddens de bijzondere voorstelling de RouwRevue in theater de Verbeelding in Purmerend. In een afgewogen balans van meezingers, tere liedjes, komische sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers, leidt het lijden in de RouwRevue  tot een openhartige, roerende en onthutsende voorstelling.  Foto: Joke Schot.

De voorstelling is is voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Voor iedereen dus. Want verlies lijden we allemaal, ooit.

De RouwRevue moest er komen. Mylou Frencken verloor binnen twee jaar haar man en haar vader. Ze is een ongediplomeerd rouwdeskundoloog. Pieter Tiddens begroef zijn ouders en schoonbroer maar voelt zich juist alles behalve een kenner.

Dood gaat snel, rouw duurt lang. Samen durven Mylou en Pieter het aan om onze rouwrituelen te onderzoeken en nieuw leven in te blazen. Een voorstelling over loslaten, over wat verlies je kan brengen, over het leven na de dood. Hoe besta je na?

In een afgewogen balans van meezingers, tere liedjes, komische sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers, leidt het lijden in de RouwRevue  tot een openhartige, roerende en onthutsende voorstelling.

Informatie over de voorstelling

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 tegenover het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 13 euro (vriendenpas/CJP/65+ 11 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.  Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!

De RouwRevue in de pers

  • Theaterkrant.nl: ‘Het is een zeldzame en ook gave ervaring als een cabaretvoorstelling je langs alle emoties leidt die je in een theater kunt hebben. De schaterlach, de traan, de ontroering, het gevoel een voyeur te zijn, kippenvel, brok in de keel, afweer…Lekker! …een mooi uitgebalanceerd en integer theaterprogramma.’
  • de Volkskrant: ‘een sterk onderwerp…Frencken en Tiddens hebben een erg goede balans gevonden tussen ernst en relativering.’
  • De Telegraaf: ‘een mooie balans tussen een lichte humoristische toon en ontroering. Geslaagd is het samenspel met Pieter Tiddens. Zijn warme en soms koddige acts vormen een aangenaam contrast met haar meer onderkoelde houding…scherpe teksten en treffende oneliners over hoe je moet rouwen. Geestig is de uitvaartquiz en bruikbaar de tips voor toekomstige nabestaanden.’