De Robots komen er aan! Lezing van Volksuniversiteit Amsterdam in de Bibliotheek


Het is geen science fiction meer. Vliegtuigen hebben nu eigenlijk al geen piloot meer nodig om van A naar B te vliegen. In de VS worden robots ingezet om allerlei ingewikkelde operaties uit te voeren, zelfs operaties waarvoor ervaren chirurgen terugdeinzen. Robots werden al uitbundig gebruikt in fabrieken, en nu gaan ze ook slimme taken van mensen overnemen. Bestaat uw baan over vijf jaar nog? Tijdens een lezing in de bibliotheek Purmerend hoor je er alles over…

 

Automatisering omvat het machinaal afhandelen van administratieve zaken en productie, inclusief het huidige bestellen via internet. Bij de komende robotisering zullen ook slimme menselijke taken door computers worden vervangen – dat zal nog meer banen gaan kosten.

Er zijn wetenschappers die betogen dat de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie onvermijdelijk leidt tot super intelligente systemen die sneller en beter uitvindingen zullen doen dan mensen dat kunnen. De laatste uitvinding van de mens; kunstmatige intelligentie!

Hoe dacht men vroeger over computers, robots en kunstmatige intelligentie? Wat is er nu al mogelijk en wat brengt de toekomst?

Dick Schafer van de Volksuniversiteit Amsterdam komt op woensdag 18 april van 19.30 – 21.30 uue naar de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40) om een lezing te geven over Robotica. Kaartverkoop via www.bibliotheekwaterland.nl of in 1 van de 5 bibliotheekvestigingen. € 5,00 voor leden Bibliotheek Waterland en € 7,50 voor niet-leden.