Veel plezier tijdens De Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek


Lekker boekje lezen in de bibliotheek in PurmerendDe Nationale Voorleesdagen 2016 zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Tijdens deze leuke dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal.  De Bibliotheek organiseert weer een voorleesontbijt en een programma rond het Prentenboek van het Jaar. Ook in de servicepunten van de Bibliotheek in de basisschool De Kraal en de AkkerDijk in Purmerend is er op de eerste dag van de campagne een voorleesmiddag.

Voorlezen is heel erg belangrijk. Het is gezellig en schept een band. Het prikkelt de fantasie en het vergroot de kennis van de taal. Daarom gonst de Bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.  Voorlezen voor peuters en kleuters maar ook een kleuter inloopcafé voor ouders en kind en een workshop over voorlezen en digitale media.  Kinderen die (gratis) lid worden van de Bibliotheek krijgen een knuffelgeitje cadeau!  De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 t/m  zaterdag 6 februari.

Voorlezen met het vertelkastje uit het bekroonde prentenboek

“Tok,’ zegt de kip verheugd, ‘ei, ei! We hebben er een geitje bij!’ Op de kinderboerderij is een nieuwe bewoner geboren.  Iedere woensdagmiddag wordt er voorgelezen maar bij de start van de Nationale Voorleesdagen is het wel heel speciaal! Deze middag lezen we voor uit We hebben er een geitje bij! en andere bekroonde prentenboeken met het Japanse vertelkastje Kamashibai.

Voor kinderen vanaf 3 jaar. Toegang is vrij!

  • Woensdag 27 januari, 15.30 uur in Bibliotheek Beemster, Tobias de Coenestraat 4 Middenbeemster.
  • Woensdag 27 januari, 15.30 uur in Bibliotheek Edam, Dijkgraaf Poschlaan 8, Edam
  • Woensdag 27 januari, 15.30 uur Bibliotheek Volendam, Foksiastraat 10
  • Woensdag 27 januari, 15.30 uur in Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40 Purmerend
  • Woensdag 27 januari, 14.00 – 16.00 uur in bibliotheekservicepunt AkkerDijk Zichthof 9-11 in Purmerend
  • Woensdag 27 januari, 14.00 – 16.00 uur in bibliotheekservicepunt De Kraal, Zambezilaan 278 in Purmerend.

Voorlezen met gansje Gonnie in Bibliotheek Landsmeer

Iedere woensdagmiddag wordt er voorgelezen maar bij de start van de Nationale Voorleesdagen is het wel heel speciaal! In het bekroonde prentenboek Gonnie & vriendjes in ganzenpas laat gansje Gonnie en haar vriendjes laten zien waar zij wonen. Deze middag komt Gonnie met haar knalrode lievelingslaarsjes aan naar de Bibliotheek. En natuurlijk wordt er voorgelezen uit Gonnie & vriendjes in ganzenpas en andere bekroonde prentenboeken.

Voor kinderen vanaf 3 jaar. Toegang is vrij!

  • Woensdag 27 januari, 15.30 uur in Bibliotheek Landsmeer, Calkoenstraat 27.

 

Monsterboek kleurfestijn met Alice Hoogstad

In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen.  Alice, de maker van het geweldig prentenboek  Het Monsterboek komt samen met haar man Ton Wegman tekenen en voorlezen. Terwijl Ton voorleest tekent Alice mee. Daarna werken de kinderen gezamenlijk aan  een enorme monsterkleurplaat van wel drie meter.

Voor kinderen vanaf 3 jaar. € 2,50 per kind. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl

  • Zondag 31 januari, 14.30 – 15.30 uur in Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40

 

Interactief voorlezen en digitale media voor jonge kinderen

De Bibliotheek geeft graag tips over boeken en verschillende manieren van voorlezen. Maar ook is er veel te vertellen over verantwoorde digitale media en apps voor jonge kinderen. De Bibliotheek geeft advies tijdens  een speciale informatieavond voor ouders van kinderen in de leeftijd 2-4 jaar.

€ 5,= met je biebpas en voor niet-leden € 7.50,=. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl.

  • Maandag 1 februari  van 19.30 – 21.30 uur in Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40

Kleuter inloopcafé

In dit gezellige café serveren we limonade, koffie, koeken en prentenboeken. Terwijl je kind wordt voorgelezen praten wij je bij over de leukste kinderboeken en geven je handige voorleestips en tricks.

Voor kinderen, ouders en grootouders. Toegang is vrij en de versnaperingen zijn gratis.

  • Woensdag 3 februari , 14.00 – 16.00 uur in Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40