De Grieken – levende poppen in Theater de Verbeelding


De Grieken is een dans drieluik met levende poppen gebaseerd op drie magische verhalen uit het oude Griekenland. Hilarische en ontroerende verhalen over hebzucht, liefde en macht.   Zaterdag 25 februari in de Verbeelding.

Duda Paiva maakte in samenwerking met Maas theater zijn eerste voorstelling voor kinderen met drie dansers en levensechte poppen.

Drie verhalen – King, over man die altijd honger heeft en in zijn gulzigheid zelfs zijn dochter niet ontziet, Nike, over een engel die op aarde wordt vastgehouden door haar vleugels te breken en Cycloop, de grote domme reus bedrogen door slimme manipulatie van Odysseus en zijn vriend. Instinct en intellect vechten om voorrang. Humoristisch en wreed grijpen de dansers de macht en laten de blinde Cycloop gehavend achter.

De voorstelling is te zien in De Kleine Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten € 10,-  Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

 De Nederlandse Braziliaan Duda Paiva trekt in het buitenland volle zalen. Hij is even weer terug in de Nederlandse theaters. En hoe. (“Paiva is hot. Zijn poppen zijn prachtig, zijn team internationaal en de voorstellingen steeds sneller uitverkocht’  Het Parool)

 http://dudapaiva.com/nl/portfolio/de-grieken/