Dauwtrap(fiets)tocht op hemelvaartsdag nu ook in Purmerend


fietsroutes rond purmerendDe al 7 jaar bestaande fietsclub “Fietsen met een bestemming” organiseert  14 mei een zogenaamde dauwtraptocht. Dauwtrappen is een activiteit op Hemelvaartsdag die van oudsher  vooral in het oosten van het land georganiseerd wordt en waarbij (’s ochtends vroeg) de dauw  te voet of per fiets “weggetrapt” wordt. In Purmerend gaan we die traditie nu ook (per fiets) invoeren.

Er wordt een rondje Purmerend gedaan waarbij we leuke paadjes gaan verkennen, opmerkelijke plekken gaan bezoeken (o.a. het Beusebos en Purmerbos, Heemtuin Trimpad)  en eens gaan kijken hoe het met de grutto staat. Allerlei vogels zijn namelijk het meest actief vanaf 06:00 ! Vroeg uit de veren komen is echter noodzakelijk wat we gaan “de dauw” wél goed beleven.

Vanaf 06:30  (vertrek 07:00 !) wordt U ontvangen in het activiteitencentrum Zuid-pool (tevens kinderopvang SKOP)  aan de Driegang in Purmer Zuid  met een kop koffie/thee.  Kosten 2 euro en we sluiten af rond 09:30  bij het recentelijk geopende café/restaurant  Spijkerman met (op eigen kosten) koffie mét.

Een aantal ervaren begeleiders met kennis van de omgeving van Purmerend vertellen onderweg het nodige over de punten die we aandoen.  Maximum deelname 25 personen (i.v.m. de verkeersveiligheid) Bij te verwachten slecht weer gaat de tocht niet door !

Opgeven op fietsenmeteenbestemming@gmail.com Info: 06-15018156