Danstheater in Theater de Verbeelding


Op zaterdag 14 oktober is er een optreden van De Dansers i.s.m. Theater Strahl (DE) / Wies Merkx: The Basement . De voorstelling in de Verbeelding krijgt lovende recensies.

 

Zes jonge mensen die overduidelijk niet met elkaar om kunnen gaan. De één omhelst, de ander verstart; de één zingt, de ander duwt weg. Het volgende moment zijn de rollen omgedraaid. Verwarrend, frustrerend, op het punt om elk moment te escaleren, de ontmoetingen stapelen zich op,  intenser, uitputtender, verslagener.

Choreograaf Wies Merkx maakte een wanhopige toenaderingspoging van mensen die niemand meer dichtbij kunnen laten komen. Zes dansers en muzikanten geven hen een stem en een lichaam.

Guy Corneille, muzikant, componist en danser van The Basement, ontving voor zijn multi-performance – na een Zilveren – nu ook een Gouden Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater’.

De (inter)nationale pers is lovend met 4 en 5 sterrenrecensies: “sterk danstheater; aantrekkelijk en meeslepend; een adembenemende voorstelling.”

www.dedansers.com

 

De voorstelling is te zien op14 oktober om 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/65+/CJP 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234