Dans – The Nonsense Society in Theater de Verbeelding


Jasper van Luijk dook in het leven van componist Franz Schubert. Het resultaat is de voorstelling The Nonsense Society> te zien in Theater de Verbeelding.

Een componist wiens leven zwaar en kort was. Maar ook een componist die bevlogen in de samenleving stond. Centraal in deze voorstelling staat het begrip verlangen. Het verlangen dat in het werk van Schubert klinkt, zijn verlangen naar betere omstandigheden, zijn verlangen naar schoonheid. Het verlangen naar datgene wat nog niet bereikt is en misschien wel onbereikbaar is. Geïnspireerd door dit verlangen reflecteert Jasper met zijn dansers Andrea Hackl en Mark Christoph Klee en cellist Antonis Pratsinakis op het leven van Schubert. De composities van Schubert worden uit elkaar getrokken en samengevoegd met meeslepend nieuw werk van Antonis Pratsinakis.

Zaterdag 8 april 20.30 uur in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend.

Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro).

Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234.

 


De Volkskrant **** “Maar geleidelijk, en dat is heel mooi gedaan, vloeit dat verleden samen met het heden, wordt Schubert gemengd met een nieuwe compositie, wordt de akoestische cello ingeruild voor een elektrische en lijken al die woorden net zo goed te kunnen gaan over een kunstenaarsbestaan en liefde anno nu.”