Dag van het Purmerbos 2017


Het Purmerbos bestaat 30 jaar. Het wordt steeds afwisselender! Om dat te vieren is er op zondag 8 oktober van 11.00 tot 16.00 uur de Dag van het Purmerbos. Er zijn dan in het bos allerlei activiteiten voor jong en oud.

Van alles te doen

Het programma van de Dag van het Purmerbos is gezamenlijk opgezet door de verschillende betrokken organisaties. Zo kan je mee met een herfstwandeling, een vogelwandeling en een landschapswandeling met gids van IVN Waterland. Kom kijken naar een heuse roofvogeldemonstratie of bekijk de demonstratie met een husky hondenstep door HUS Oostzaan. Ook Boomgaard Groenewoud organiseert een open dag waar je een kijkje kunt nemen.

Voor de kinderen

Ook voor de kinderen is er genoeg te doen. Samen met scouting Purmerend kun je op deze dag een groot insectenhotel maken of een hut bouwen. Ook is er een speciale fotopuzzeltocht gemaakt door NME Purmerend of kun je een rondje rijden op een pony van Manege Purerbos. De allerkleinsten kunnen het kabouterpad wandelen en alles leren voor de kaboutertjes in het bos.

Kom een kijkje nemen

En er is nog veel meer. Zo kun je te weten komen waarom het Purmerbos er ook voor zorgt dat je in de winter een lekker warm huis hebt. Blijf dus niet binnen zitten, maar kom naar het Purmerbos!

De organisatie is in handen van Staatsbosbeheer.

Datum: zondag, 8. oktober 2017 – 11:00 tot 16:00 uur.
Locatie: bij ingang ‘de Populier’, ter hoogte van Westerweg 36.