Dag van de Kunstuitleen 2017 in Purmerend


De kunstuitleen van het Museum Waterland organiseert op 14 en 15 oktober de DAG van de KUNSTUITLEEN. Naar aanleiding van deze open dag is bijgaande een nieuwsbrief verschenen die speciaal is gericht op de deelnemers van de kunstuitleen.

Opschonen collectie en verhuizing
Het museum gaat eind december verhuizen. Daarom is een start gemaakt om de kunstuitleencollectie op te schonen. Ook zijn alle werken geplaatst op kunstenaarsnummer waardoor alle werken  gemakkelijker vindbaar zijn. Zelfs nu in de oude behuizeing op de Kaasmarkt is de collectie een stuk aantrekkelijker en overzichtelijker geworden.

Digitale catalogus
Thuis op de bank of in een luie stoel kan de liefhebber op zijn gemak de website van de Kunstuitleen bekijken en het gewenste werk uitzoeken. Noteer het nummer van het werk, dan is het eenvoudig om het uitgekozen object in de op nummer staande collectie te vinden. Het is gemakkelijk zoeken in de digitale catalogus. Niet alleen op kunstenaar, maar ook op techniek, zoals fotografie, of op onderwerp, zoals landschap. Of op afmetingen of prijs. Kijk op: catalogus.museumwaterland.nl

Laat u zich liever verrassen door de collectie!
Wie zich wil laten verrassen door een schilderij, ets, litho of zeefdruk op de zolder van het huidige museumpand, kan dat natuurlijk nog altijd blijven doen.
De digitale catalogus is alleen een handig hulpmiddel om de kunstliefhebber eenvoudig door de grote, gevarieerde collectie te leiden.

De kwaliteit van de werken is van hoog niveau, ook die van de oudste objecten. Maar dat kan ook niet anders met werken van kunstenaars als bij voorbeeld Jan Sierhuis, Jef Diederen, Jaap Hillenius en vele andere Nederlandse kunstenaars.

Dag van de Kunstuitleen 2017 op 14 en 15 oktober
Voor wie op zoek is naar een mooi en kwalitatief goed kunstwerk voor weinig geld is de DAG van de Kunstuitleen het moment om even binnen te lopen. Op zaterdag 14 oktober zijn deskundige medewerkers aanwezig om – als u dat wenst – samen met u een keuze te maken of u wegwijs te maken in de digitale catalogus. Voor nieuwe deelnemers geldt een aantrekkelijk korting nl. twee maanden gratis lenen. Wel moet u zich bij het inschrijven kunnen legitimeren en u betaald drie maanden contributie vooruit.

Er wordt gezorgd voor gratis koffie en thee met iets lekkers. Aan het eindvan de middag is er voor de liefhebbers ook een glaasje wijn.

Op zondag is de bezetting kleiner maar geldt nog wel het aanbod voor nieuwe deelnemers.

Museum Waterland
Kaasmarkt 16
1441 BG Purmerend
0299-422605
info@museumwaterland.nl
www.museumwaterland.nl

DAG van de KUNSTUITLEEN: 14 en 15 oktober van 12.00 – 17.00 uur