Cursus striptekenen voor kids in Bibliotheek Purmerend en Landsmeer


Cursus striptekenen in de bibliotheek PurmerendVanaf begin maart kunnen kinderen van 8 tot 13 jaar een cursus striptekenen voor beginners volgen in respectievelijk de bibliotheek Purmerend en Landsmeer. Tijdens 8 bijeenkomsten op vrijdagmiddag leren zij bij de beginnerscursus de basis van het striptekenen van een professionele striptekenaar. In maart start er ook een cursus voor gevorderden in de Bibliotheek Purmerend.

In de beginnerscursus leren kinderen buiten algemene tekentechnieken, hoe zij een eigen karakter/personage en een verhaallijn kunnen ontwikkelen. Hoe ze emoties en gezichtsuitdrukkingen kunnen tekenen en hoe zij op een tekening bewegingen kunt weergeven.

Bij de cursus voor gevorderden gaan de kinderen dieper in het vak ‘striptekenen’. Zij leren bijvoorbeeld hoe ze superhelden, prinsessen en monsters tekenen. Maar krijgen ook tips en tricks om nog mooiere achtergronden, effecten en stripfiguren te maken.

Het resultaat van beide cursussen is een eigen strip die de kinderen wel aan hun familie en vrienden moeten laten zien! Er wordt gewerkt met potlood, fineliner, kleurpotlood, copicmarkers en ecoline. Het resultaat van de cursus is een eigen stripverhaal. Docent is Toine Rohner van www.strip4kids.nl.

  • Striptekenen voor kids voor beginners in Purmerend begint op woensdag 4 maart van 13.30 – 14.30 uur en duurt t/m 22 april. De Bibliotheek Purmerend is aan de Waterlandlaan 40.
  • Striptekenen voor gevorderden in Purmerend begint op woensdag 4 maart van 15.00 – 16.00 uur en duurt t/m 22 april. De Bibliotheek Purmerend is aan de Waterlandlaan 40.
  • Striptekenen voor kids voor beginners in Landsmeer begint op vrijdag 6 maart  van 15.30 – 16.30 uur en duurt tot 23 april. De Bibliotheek Landsmeer is aan de Calkoenstraat 27.

De kosten zijn € 45,= per persoon voor alle 8 bijeenkomsten inclusief tekenmateriaal. Inschrijven kan via de knop tickets op www.bibliotheekwaterland.nl of bij de klantenservice van alle vestigingen van Bibliotheek Waterland.