Cursus ‘Omgaan met dementie voor kinderen’


Kenniscafe over dementie in purmerendDinsdag 22 mei start de cursus ‘Omgaan met dementie’. Deze praktische cursus van drie bijeenkomsten is bedoeld voor kinderen van mensen met dementie. In de cursus staat de belevingsgerichte benadering centraal. De cursus wordt georganiseerd door Clup Welzijn en De Zorgcirkel en vindt plaats bij Wijkplein Where, Triton 73 in Purmerend.

 

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de kinderen van belang te weten hoe zij het beste met hun vader of moeder om kunnen gaan. Het veranderende gedrag roept vragen op als: ‘hoe reageer ik op zijn verwarring’, ‘verbeter ik haar of juist niet?‘ Omgaan met dementie vraagt soms veel van de kinderen, zowel in emotioneel als praktisch opzicht. De cursus biedt alle ruimte om op vragen en problemen in te gaan.

De leiding is in handen van casemanagers dementie van de Zorgcirkel en een mantelzorgconsulent van Clup Welzijn.

 

Data en aanmelden

De kindercursus ‘Omgaan met dementie’ vindt plaats op drie dinsdagavonden van 19.00-21.00 uur. De data zijn: 22, 29 mei en 5 juni. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

De cursus is gratis. Aanmelden is noodzakelijk, graag voor 5 mei bij Clup Welzijn: telefoon: 0299 480 630 of via p.viereck@clup.nl