Cursus ‘Lekker in je life’: aanpak overgewicht bij kinderen


lekkerinjelife-bij-spurd-purmerendOvergewicht is het gevolg van gedrag, van te veel en verkeerd eten en te weinig bewegen. Kinderen met flink overgewicht of obesitas kunnen samen met hun ouders leren hun gedrag te veranderen. Dat doen de kinderen en de ouders bij ‘Lekker in je life’ met een behandelteam van deskundigen van GGD Zaanstreek-Waterland, kinderpraktijk Sam-Sam, diëtistenpraktijk Sandra Heemstra en Spurd. De rol van de ouders is voor hun kinderen voor het bereiken van een gezonde leefstijl van groot belang. De gratis cursus start maandag 7 november.

 

Het behandelteam leert ouders hoe zij hun kinderen kunnen helpen op het gewicht te komen dat bij de lengte en de leeftijd hoort en dat ook te behouden. Er is plaats voor maximaal twaalf kinderen in de basisschoolleeftijd uit Purmerend. De cursus duurt 26 weken en de bijeenkomsten voor ouders zijn in basisschool Wheermolen aan de Albert Schweitzerlaan en de kinderen sporten vlakbij in de sportzaal aan de Sweelinckstraat in Purmerend.

De bijeenkomsten voor de ouders en de sportmomenten zijn steeds op maandag van 16.00 uur tot 17. 00 uur en niet in schoolvakanties. De ouders krijgen onder meer  informatie over goede voeding, gezonde snacks en waarop ze kunnen letten als het gaat om het lezen van de etiketten op voedsel. Zij leren gewicht gerelateerd gedrag van hun kinderen met positief opvoeden te veranderen. De kinderen sporten gelijktijdig onder enthousiaste begeleiding van een sportcoach. De cursus ‘Lekker in je life’ heeft als uitgangspunt dat de kinderen het niet alleen kunnen en dat steun van de ouders van groot belang is.

Aanmelden

Eerdere projecten ‘Lekker in je life’ waren succesvol. De kinderen bereikten samen met hun ouders een gezondere leefstijl. Aanmelden voor gratis deelname aan ‘Lekker in je life’  kan telefonisch via (0299) 748 004 of cursus@ggdzw.nl.

De eigen zorgverzekeraar en de gemeente Purmerend betalen voor deelname aan de groepsbijeenkomsten voor ouders en de sportlessen van de kinderen van ‘Lekker in je life’.