Cultuurparade in De Verbeelding: de Wijkjury en muzikale previews


Zondag 15 september opent in Purmerend het nieuwe culturele seizoen met de Cultuurparade, gratis te bezoeken op meerdere locaties.

Theater De Verbeelding in P3 laat vanaf 12 uur met een aantal bijzondere previews zien wat het theater het komende seizoen aan professioneel (muziek)theater te bieden heeft. De middag wordt gepresenteerd door Jurgen Walch. Hij is ook de dramaturg die de Wijkjury begeleidt. Om 13.15 uur zal hij dit nieuwe initiatief van De Verbeelding en de Purmaryn presenteren. Een publieksjury van elf leden uit verschillende wijken in Purmerend, die tot nu toe niet of nauwelijks in het theater komen, gaan 12 voorstellingen bezoeken. Aan het eind kiezen ze ‘hun’ beste voorstelling.

Het Volksoperahuis toont een voorproefje van het derde seizoen van de hilarische muzikale buurtsoap De Wasserette, die vanaf 7 oktober 6 maandagen wordt gespeeld in de Zuidoostbeemster, met de komende fusie als thema.

Peter van Rooijen is er met een presentatie van zijn liedjesprogramma Liefde, Dood en Zwaartekracht, behalve beladen met een sterrenregen aan lovende recensies is hij ook genomineerd voor de Poelifinario kleinkunst, de belangrijkste cabaretprijs.

Muziek is er ook van altvioliste Esther Apituley en acteur/trompettist Hans Dagelet die iets laten zien uit hun programma Kabarett Dapitulett.

Servaes Nelissen zal iets vertellen over zijn voorstelling Rock me baby (met o.a. René van ’t Hof). Omdat deze tragikomische ‘rockumentary’ nog gemaakt moet worden, toont hij een deel uit zijn met 4 en 5 sterren ontvangen voorstelling Beefteefjes. Deze voorstelling is genomineerd voor de VSCD Mime prijs.

Om 12 uur beginnen we met een complete voorstelling voor de jeugd (2-8 jaar): Kluizelaar van Simone de Jong. Deze beeldende voorstelling kreeg ook 5 sterren.

Onder de naam De Kleine Verbeelding staan er komend jaar 8 jeugdvoorstellingen (t/m 10 jaar) in Theater De Verbeelding.

22 september start Theater De Verbeelding het nieuwe seizoen met de cabaretvoorstelling Dreejklezoew van André Manuel. Meer informatie: www.theaterdeverbeelding.nl