Culinaire komedie om bij te watertanden in Filmhuis Purmerend


Filmhuis Purmerend draait de culinaire komedie  Chef van John FavreauChef van regisseur (en hoofdrolspeler) Jon Favreau is een heerlijke culinaire komedie om bij te watertanden. Zelden werden op het witte doek zo smaakvol een pasta aglio e olio, een tosti en Cubaanse grillsandwiches met varkensvlees uitgeserveerd. Deze heerlijke feelgood-movie is  zien op 6 januari in Filmhuis Purmerend.

Carl Casper is chefkok in een restaurant in Los Angeles waar ze een beetje saaie klassieke gerechten serveren. Hij neemt ontslag na een ruzie met zijn baas (Dustin Hoffman). Als hij beseft dat hij nooit gelukkig zal worden zolang hij niet kan koken wat hij zelf wil, ontstaat het idee om samen met zijn beste vriend een oude food truck op te knappen. Zo begint Carl zijn eigen rijdende restaurant.

Hij wordt geholpen door zijn zoon Percy, die handig is met de sociale media. Hierdoor krijgt Carl ook weer een contact met zijn ex-vrouw. Er begint een culinaire road trip waarin Carl zijn passie voor het koken, het leven en de liefde opnieuw ontdekt. De film Chef is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Jon Favreau, die zelf de hoofdrol speelt.

Te zien op dinsdag 6 januari om 20.30 uur in Filmhuis Purmerend, Kerkstraat 11, schuin tegenover de Purmaryn. Reserveren kan via de website van het Filmhuis Purmerend.