Creatieve workshopweekends bij Cultuurhuis Wherelant


Elk 2e weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant workshopweekends met een gevarieerd aanbod creatieve, kunstzinnige workshops. De eerstvolgende editie vindt plaats op 13 en 14 oktober. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Het aanbod bestaat uit workshops van een hele of een halve dag.

 

Portretfotografie, schrijven, schilderen, boetseren en edelsmeden
Zaterdag 13 oktober zijn er in de middag voor volwassenen workshops portretfotografie, schrijven, sculptuur maken in boetseerwas, intuïtief schilderen en ring smeden. Deze workshops duren 3 uur, de prijs van de workshops ligt tussen de € 30,- en € 36. Voor kinderen van 6 tot 12 staat van 14.00-16.00 uur de workshop stempels maken op het programma, deze workshop kost € 20,- inclusief materiaal.

 

Plateelschilderen, een bijzonder ambacht

Zondag 14 oktober wordt de dagworkshop plateelschilderen gegeven waarbij deelnemers kennismaken met de techniek van het oud Purmerendse ambacht plateelschilderen. Aan de hand van een eigen tekening of geïnspireerd door aanwezige voorbeelden maken zij een ontwerp op aardewerk en gaan dat vervolgens met onderglazuur/majolica schilderen.Het plateel wordt vervolgens gebakken in een keramiekoven. De workshop is van 10.00 tot 16.00 uur en kost € 68,-

 

Meer informatie

Voor inschrijven en informatie kijkt u op de website www.wherelant.nl  of bel  (0299) 434 777.  Inschrijven kan t/m zondag 7 oktober. Wilt u zich hierna nog inschrijven? Neem dan telefonisch contact op om te vragen naar de mogelijkheden. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.