Creatieve workshops in Valentijnweekend bij Cultuurhuis Wherelant


creatief zijn in cultuurcentrum wherelant purmerendIn het weekend van 13 en 14 februari kun je bij Cultuurhuis Wherelant leuke workshops van één dag volgen zoals zilverklei, animatie, schilderen en macramé.

De prijs van de workshops is € 70,- inclusief lunch. Een leuke activiteit om alleen naar toe te gaan, cadeau te doen of samen met een vriend of vriendin te ondernemen, bijvoorbeeld op Valentijnsdag! Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Kom dan naar de lezing over Spaanse meesters in de Hermitage en laat u meevoeren naar de tijden van de Gouden Eeuw.

Sieraden maken met zilverklei
Met zilverklei is het voor iedereen mogelijk om een uniek, persoonlijk sieraad te maken. De klei ziet eruit als gewone klei, maar bestaat uit kleine zilverdeeltjes, bindmiddel en water. Het kneedbare zilver is gemakkelijk te vormen en geeft eindeloos veel mogelijkheden. Na afloop van de workshop gaat iedereen met een puur zilveren sieraad naar huis. Zaterdag 13 februari van 10.00 – 16.00 uur.

Maak je eigen felicitatiefilmpje
Maak in een dag een stop motion animatiefilmpje met een beterschapswens, felicitatie, vakantieherinnering of valentijnswens. De docent werkt met het programma Stop Motion maar laat ook zien hoe je animaties kunt maken met de I-pad. Zaterdag 13 februari van 10.30 – 16.30 uur.

Schilderen wat je ziet
Een hele dag schilderen waarbij kijken de basis vormt. Er wordt geschilderd met acrylverf op stevige formaten. Denk aan water in een glas… een bloem in knop, plooien in een lap stof of….een foto van een geliefde want het is tenslotte Valentijnsdag! Zondag 14 februari van 10:00 – 16:00 uur.

Macramé
Macramé een oud ambacht dat bekend is over de hele wereld en weer toeneemt aan populariteit. Met macramé kun je armbanden, plantenhangers, gordijnen, riemen en tassen maken. Tijdens deze leuke workshop leer je de basis van macramé om je eigen sieraden te maken met je favoriete kleuren. Zondag 14 februari van 10:00 – 16:00 uur.

Lezing Spaanse Meesters in de Hermitage
In deze salonlezing krijgt u een goed beeld van enkele schilders werkzaam in de Gouden Eeuw van Spanje. Naast deze schilders zoals El Greco, Murillo, Velazquez, Ribera en Zurbaran wordt ook de schilder en etser Goya besproken. Deze lezing is een mooie introductie voor de tentoonstelling Spaanse Meesters die tot 29 mei 2016 te zien is in de Hermitage.

Inschrijven of meer informatie?
Wilt je je inschrijven of meer informatie? Kijk dan op de website www.wherelant.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen met de administratie via telefoonnummer (0299) 434 777. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.