Creatieve kinderworkshops tijdens Purvak in de herfstvakantie


Op 22, 23 en 24 oktober kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers en theaterzaal van Cultuurhuis Wherelant. Deze editie is het thema ‘Beweging’ en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven. Per dag zijn er vijf verschillende activiteiten. Ook ouders zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Uiteraard kunnen zij ook even iets anders gaan doen en de kinderen met een gerust hart achterlaten.

Bibberbeestjes en Action painting

Drie dagen lang zijn er superleuke workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, boetseren, animatiefilmpjes maken of doe mee met een theaterworkshop. Heb je al eens van bibberbeestjes gehoord? Vast niet, maar bij Wherelant kun je ze zelf leren maken én laten bewegen. Bij ‘Action painting’ leer je níet schilderen met verf van de Action en tijdens ‘Beweging en theater’ vertellen we een verhaal zónder met elkaar te praten. Voor wie niet stil kan zitten is de workshop waarbij je je eigen schaduw probeert te vangen zeker een uitdaging.

 

Kom verven met je voeten
Ouders kunnen op dinsdag een bewegend schilderij maken of op woensdag met karton en papier een beweeglijke vogel in elkaar zetten. Donderdag mogen de voetjes van de vloer om samen met de kinderen een groot doek te verven door erop te dansen, hoe gaaf is dat! Kom het samen ontdekken tijdens de PurVak in de herfstvakantie.

 

Meer informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag dan mist u de uitleg niet. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. Kijk voor meer informatie over het programma op www.wherelant.nl. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.

 

Er zijn tijdens PurVak in de herfstvakantie ook tal van gratis sport- en spelactiviteiten op diverse locaties in Purmerend. Meer informatie hierover staat op de website www.spurd.nl