Creatief workshopweekend bij Cultuurhuis Wherelant


Elk 2e weekend van de maand organiseert Cultuurhuis Wherelant inspirerende workshopweekends. De eertsvolgende editie vindt plaats op 9 en 10 maart. U kunt meedoen met workshops tekenen, zilverklei, delftsblauw, schrijven en vilten. Ervaring is niet belangrijk, iedereen kan meedoen op zijn of haar niveau en gaat met een persoonlijk (kunst)werk naar huis. Het aanbod bestaat uit workshops van een hele of een halve dag.

Zaterdag 9 maart
Deze dag kunt u in de middag meedoen met een workshops tekenen waarbij u de technieken leert van werken met pastelkrijt. Het onderwerp van deze workshop is een schelp. De majestueuze vorm hiervan komt op groot formaat goed tot zijn recht. Wilt u liever een persoonlijk sieraad maken? Doe dan mee met de workshop zilverklei en maak kennis met Artclaysilver. Dit bestaat uit hele kleine zilverdeeltjes, een bindmiddel en water. U kunt het in elke gewenste vorm tot een sieraad boetseren omdat het materiaal zoveel mogelijkheden biedt.

Zondag 10 maart
Bij de bijzondere workshop ‘Delftsblauw schilderen en glazuren’ leert u de basistechnieken van het beschilderen van Delftsblauw aardewerk. U maakt een ontwerp voor bijvoorbeeld een schaal, een bord met bloemenrand of een typisch hollands landschap, een geboorte- of herinneringsbord. U gaat uw eigen ontwerp glazuren en de docent bakt het af. Na een week kunt u uw eigen Delftsblauwe ontwerp ophalen. Of (her) ontdek het plezier van schrijven bij de schrijfworkshop ‘Schrijven maakt gelukkig’. Hierbij  leert u herinneringen en ideeën omzetten in een goed en spannend verhaal of boek. U zult versteld staan hoe u met een paar simpele tools een verhaal op papier krijgt dat lezers dolgraag willen lezen. Tot slot kunnen we melden dat er voor de snelle beslissers nog 2 plekjes vrij zijn bij de workshop ‘Vaas van vilt’ waarbij u een bijzonder vaas ontwerpt die opzichzelf al een kunstwerk is voor uw huis.

 

Inschrijven of meer informatie?
Bent u enthousiast geworden? Kijk dan op www.wherelant.nl  voor meer informatie of neem contact op met de administratie via 0299 – 434 777. De dagworkshops zijn van 10.00-16.00 uur, de workshop pasteltekenen is van 13.30 -16.30 uur. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.