Coronamaatregelen: vanaf 11 mei weer contactberoepen, openbaar vervoer en buitensporten


Ook in Purmerend mogen vanaf maandag 11 mei de kappers, masseurs en schoonheidssalons weer open. Het wordt daarbij wel verplicht om alleen op afspraak te werken. Het moet zeker zijn dat een klant geen klachten heeft die kunnen wijzen op corona. Uiteraard moet er anderhalve meter afstand gehouden worden tussen de klanten. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat niet alle stoelen in een zaak gebruikt kunnen worden. De basisscholen kunnen aanstaande maandag weer beginnen.  Basisscholieren gaan de helft van de tijd naar school; de klassen worden gehalveerd.

Ook kun je weer naar de bibliotheek. Buitensporten zoals tennis en golf mogen weer. Hier moet natuurlijk wel anderhalve meter afstand gehouden worden.

Premier Rutte maakte wel duidelijk dat alles gewijzigd worden als het virus weer meer om zich heen gaat grijpen. “Het virus moet beheersbaar blijven”, zei hij. Het kabinet heeft twee criteria bij het opheffen van maatregelen: er mogen geen negatieve effecten zijn op de zorg en de drukte op straat moet niet uit de hand lopen.