Concerten Garrelsorgel 2018 in de Nicolaaskerk


Garrels orgel in de Nicolaaskerk van Purmerend, ook wel Koepelkerk genoemdDe ‘Stichting Garrelsorgel Purmerend’ organiseert in 2018 weer een reeks concerten in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt te Purmerend.

 

Zondag 22 april, 15.30 uur  (entrée € 5) – Stefan Donner (Wenen)  ‘Geen dag zonder Bach’

De jonge Weense organist Stefan Donner studeerde orgel in Oostenrijk, Nederland en Amerika. Hij concerteerde al eerder in Purmerend en speelt nu het traditionele Bach-concert onder de titel ‘Geen dag zonder Bach’.

Zaterdag 16 juni,   14.00 uur  (gratis entrée) – Zangvereniging Harmonie & Gerard Leeghwater

Een laagdrempelig gratis toegankelijk zaterdagmiddagconcert door de oudste vereniging uit de Beemster, zangvereniging Harmonie. Dirigent Gerard Leeghwater is tevens professionbeel organist. Op het programma onder meer delen uit het beroemde Requiem van Gabriel Fauré.

Zaterdag 21 juli 14.00 uur (gratis entrée) – Tjalling Roosjen & Lucia van Vught (sopraan)

Al vele jaren komt het duo Roosjen-van Vught naar de Nicolaaskerk voor het zaterdagmiddagconcert in het zomerseizoen. En altijd weer succesvol met een bijzonder aanstekelijk programma!

Zondag 23 september, 15.30 uur (entrée € 5) – Matthias Havinga & Matthijs Koene (panfluit)

Het ‘Garrels-Herfstconcert’ door twee docenten van het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. En musici volop in internationale carrière. Met de geboren Beemsterling Matthijs Koene, inmiddels wereldtop op de panfluit.