Concerten Kunst Na Arbeid bij RTV Purmerend


Orkes Kunst Na Arbeid bij RTV PurmerendKomende week (van 23 t/m 27 augustus) zendt RTV Purmerend een Kunst Na Arbeid Concert uit. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid Purmerend is opgericht in 1927 en is het enige fanfareorkest in Purmerend. KNA geeft ieder jaar verschillende concerten in en rond Purmerend waarvan er enkele ook worden vastgelegd. Er worden drie concerten van KNA uitgezonden: At The Movies (2014), Lenteconcert (2015), Planet Earth Concert (2016).  

“Begin vorige maand hadden we al de NKT-week en nu kunnen we deze Kunst Na Arbeid-midweek aankondigen. Wij zijn trots op de samenwerking met lokale partijen als deze en bieden een mooi podium voor al dat lokale talent dat in deze video’s voorkomt.”, laat hoofdredacteur Lars van der Manden van RTV Purmerend weten.

Maarten Meirmans, bestuurslid bij Kunst na Arbeid en verantwoordelijk voor de beeldregistraties: “Ieder jaar geeft ons orkest minstens één zelf georganiseerd thematisch concert. Zo gaven we vorig jaar het Top2000-concert en dit jaar het Planet Earth-concert, met natuurbeelden. Het filmen van de concerten begon om een herinnering voor de muzikanten te maken, in de vorm van een DVD. Sinds ik de beelden verzorg, gebruiken we de video’s voornamelijk als promotiemateriaal. Zowel om publiek te trekken als nieuwe leden te winnen.”

Voor iedereen die enthousiast is geworden na het zien van de registraties is op de website van de muziekvereniging een contactformulier. Er worden nog nieuwe muzikanten gezocht.

Er worden drie concerten van KNA uitgezonden: At The Movies (2014), Lenteconcert (2015), Planet Earth Concert (2016). De opname van band waarin Maarten zelf speelt, Kim Young Ones Live at P3 (2015), wordt ook uitgezonden. De concerten zijn in deze volgorde te zien op dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag om 19:00 en 21:00 uur. RTV Purmerend is te zien via Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 336 of wereldwijd via de webstream op www.rtvpurmerend.nl.