Computercursus voor beginners in Bibliotheken Purmerend en Volendam


Computercursus voor beginners (1)Aan het begin van het seizoen start de Bibliotheek Waterland computercursus voor de absolute beginners in de Bibliotheek Purmerend en Volendam.  De cursus bestaat uit 6 ochtenden en start in Purmerend op maandag 26 september en op donderdag 6 oktober in Volendam.

De allereerste kennismaking met de computer: Wat kun je met een computer, wat is een bureaublad, hoe werkt de muis, en welke functie zitten er op het toetsenbord? Later gaan we ons verdiepen in de mogelijkheden van het systeem Windows. Vensters openen en weer wegklikken, documenten maken, opslaan en kopiëren, illustraties invoegen en e-mails versturen.

De Bibliotheek organiseert deze cursus samen met “t Gilde Purmerend en Omstreken en kan een voorbereiding zijn op de cursus Omgaan met de digitale overheid die later in het seizoen in de Bibliotheek zal worden gegeven. In de cursus Omgaan met de digitale overheid komt het omgaan met diensten van de overheid aan bod. Bijvoorbeeld informatie opzoeken via internet van de gemeente of digitale formulieren invullen van het UWV, maar ook hoe je de belastingaangifte kunt afhandelen met de computer.

Deelnemers aan computercursus voor beginners kunnen hun eigen laptop meenemen maar noodzakelijk is het niet. Men kan werken aan de computers in de Bibliotheek.  De cursus wordt gegeven in de Bibliotheek Purmerend op maandag  26 september (verder op 3, 10, 17, 24 en 31 oktober) van 10.00 – 12.00 uur.  En in de Bibliotheek Volendam op donderdag 6 oktober (verder op 13, 20, 27 oktober en op 3 en 10 november) van 10.00 – 12.00 uur.

Deelname kost  € 32,50 voor leden Bibliotheek Waterland en € 40,00 voor niet-leden Bibliotheek. Koffie en thee zijn gratis. Aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl of in één van de vijf vestigingen van Bibliotheek Waterland.