Compleet geschilderde speelfilm ‘Loving Vincent’ in Filmhuis Purmerend


LOVING VINCENT is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Te zien in Filmhuis Purmerend.

 

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal.  Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film zijn meest inspirerende schilderijen tot leven. LOVING VINCENT is lovend onthaald en won al meerdere internationale prijzen.- Loving Vincent – Dorota Kobiela, Hugh Welchman, Verenigd Koninkrijk / Polen, 2017, 91’.

 

Draaidag: Vrijdag 12 januari 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.45 uur.

Dinsdag 16 januari december 2017. Aanvang 13.30 en 20.30 uur.

Zaal open resp. 12.45 uur en 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/176/17/loving_vincent