Combi Duurzaam Wonen Markt en Van Streek Markt is lekker én goed voor het milieu


Zonne energie in Purmerend - we can do itOp zaterdag 23 mei kom je op de Duurzaam Wonen Markt alles te weten over het verduurzamen van je woning. Energiebesparing is niet alleen milieuvriendelijk, maar het bespaart je vaak ook geld. Organisator Opgewekt in Purmerend bundelt net als vorig jaar de krachten met de gezellige Van Streek Markt, met  de lekkerste streekproducten.

Dit jaar heeft de gemeente zelfs de Award Duurzame Energie gewonnen. Purmerend is  dus relatief duurzaam. Maar het kan natuurlijk nóg duurzamer.  Inwoners kunnnen zelf ook een grote rol spelen. Denk aan  etc.

Duurzaam Wonen Markt van Opgewekt in PurmerendGedurende de dag gebeurt er van alles. Uiteraard zijn er kramen  waar je allerlei informatie kunt halen.  Maar er staat ok een groot springkussen voor de kinderen en tijdens een lekker hapje kun je genieten van live muziek. Om de markt heen werken echte bikkels zich in het zweet tijdens de Boeren Bootcamp.

Initiatiefnemer van de markt Opgewekt in Purmerend heeft groot nieuws!  De Gemeente Purmerend heeft het dak van het gemeentehuis is beschikbaar gesteld voor het oprichten van een zonne-energie coöperatie. “Zonne-energie opwekken is mooi, maar niet ieder dak is geschikt. Zon op Stadhuis Purmerend biedt daarom de mogelijkheid om samen met anderen te investeren in zonnepanelen op het dak van het stadhuis. Zo kun je zelf in je eigen stad duurzame energie opwekken en meedelen in de opbrengst.”

De Duurzaam Wonen Markt en Van Streek Markt is op 23 mei  2015 van 10:00 – 17:00 uur op de Koemarkt in Purmerend. Meer informatie is te vinden op de website van Opgewekt in Purmerend.