Chris Hinze Multi Media Solo Concert: Tibet – on the Roof of the World


Al ruim 40 jaar communiceert Chris Hinze muzikaal met vreemde culturen en gaat hij gewapend met professionele audio en video opname apparatuur op pad. In dit geval is het mystieke TIBET het land van inspiratie . De combinatie van reisimpressies (op een gigantisch scherm) en live muziek zorgen voor een indrukwekkend effect. De concerten zijn een groot sucvces in binnen-en buitenland.  Het concert vindt plaats op 7 april  in de Purmaryn.

 

Het accent zal op de muziek liggen, die geïnspireerd is op de adembenemende documentaire achtige videos. Dit in combinatie met zijn fluitspel waarbij hij improviseert op de orkestbanden van zijn diverse CD’s en nieuw materiaal. Visuele en verhalen doorspekt met anekdotes worden samengesmeed tot een boeiend schouwspel.

„TIBET-on the Roof oft he World“ neemt u mee naar de fascinerende wereld van de Tibetanen, hun gemeenschappen, religies en de muziek te midden van de alles overweldigende natuur. Uniek in zijn soort, zal ook deze voorstelling een gevarieerd publiek trekken: TIBET liefhebbers, reisfanaten, Boeddhisten, muziekliefhebbers en natuurlijk fans van Chris Hinze.

De pers over de muziek van Chris Hinze:
NOORD HOLLANDS DAGBLAD: “Chris Hinze op eenzame hoogte!”
DE TELEGRAAF: “Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must!”
MUSIC MAKER: “Knap om na zoveel albums nog steeds inspiratie te hebben om alle hoeken van het muzikale spectrum, improvisaties, melodie, ritme te verkennen.”
DE GELDERLANDER: “…Hinze blijkt een meester in het ‘vertalen’ van cultuurkleuren naar een muzikaal palet van uitzonderlijk niveau. Een must voor iedereen die muziek in een nog grotere context wil ondervinden.”
Music Maker: Chris Hinze is een muzikale wereldreiziger, die overal ter wereld klanken verzamelt en dit op sublieme wijze verwerkt in zijn concerten en op zijn cd’s/dvd’s.

Het concert vindt plaats op 7 april  om 20.30 uur in de Purmaryn. Reserveren via de website van de Purmaryn.

Clips:

“Largo for TIBET”                  https://youtu.be/J2jj2zBjpGY
“Body Energy”                        https://youtu.be/C2q3emkqiJA