Cabaretwinaars in Theater de Verbeelding


Zondagmiddag 6 mei sluit Theater De Verbeelding haar theaterseizoen af met twee cabaret winnaars: Alex Ploeg en Thijs van de Meeberg.

 

In 2016 won Ploeg de Publieksprijs van Cameretten: “Veel van zijn verhalen zijn hilarisch. Andere verhalen getuigen juist van een prettig gestoord brein. Naast een goede comedian is Alex ook een uitstekend gitarist.”

Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet.

Alex is lid van Comedytrain. Onlangs werd hij in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018. Dit voorjaar is Alex te zien in een nieuw seizoen van het satirische sketchprogramma Klikbeet (NTR).

Van de Meeberg won in 2015 op overtuigende wijze de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. De jury roemde niet alleen zijn improviserend vermogen maar ook zijn moraal. Er mag gedanst worden is dan ook een scherpe conference bol van verhalen.
Thijs van de Meeberg zoekt in zijn show naar de juiste uitweg uit ogenschijnlijk simpele dilemma’s. Maar wat is de juiste uitweg?

de Volkskrant: Met zijn verhaalstructuur is Van de Meeberg een fijne Freek de Jonge light. NRC: Scherp en origineel, een echt talent.Cabaret.nl: Een staaltje vakwerk van niveau. 

De voorstelling is te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/CJP/65+ 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!