Cabaretière Dorine Wiersma met nieuwe voorstelling in Theater de Verbeelding


Op zaterdag 16 december a.s. speelt cabaretière Dorine Wiersma haar nieuwe voorstelling ‘Gaan we katten?’ in Theater de Verbeelding in Purmerend. Dit is alweer haar vijfde avondvullende cabaretvoorstelling nadat zij in 2009 de Annie MG Schmidtprijs voor het beste theaterlied won.

Gaan we katten?
In Gaan we katten? gooit Wiersma haar laatste restje beleefdheid overboord. Met veel plezier zet   zij haar nagels in complottheorieën, sportscholen, acteervolk, fundamentele gelijkhebbers, bovenmatige onderbuikgevoelens, genderneutrale toiletten en natuurlijk ook in zichzelf. Taalrijk, muzikaal, vilein maar zeker ook hoopvol maakt zij de balans van haar eerste halve levenseeuw op.
Loopbaan
Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Conservatorium. In 2009 ontving zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied voor ‘Stoute Heleen’. Ze maakte eerder de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine, Zei Ik Dat? en D&A. In samenwerking met beeldend kunstenaar Jasper Oostland maakte Dorine in 2017 een kalender met een serie kattenportretten in lied en beeld. Deze in 2017 in eigen beheer uitgegeven kalender krijgt een vervolg: dit najaar is de Nationale Gestoorde Kattenkalender 2018 te verkrijgen.
aanvang: 20:30 uur