Cabaret Patrick Nederkoorn in Theater de Verbeelding


Op zondag 8 oktober speelt cabaretier Patrick Nederkoorn Het komt nu wel heel dichtbij in Theater de Verbeelding.

 

Patrick Nederkoorn is genomineerd voor de Neerlands Hoop Cabaretprijs:  de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.

De cabaretjury van de VSCD prijs: “Patrick Nederkoorn weet actuele maatschappelijke thema’s als angst en veiligheid heel mooi samen te voegen met zijn eigen coming-of-age-verhaal als jongen uit een ‘streng-gristelijk milieu’. In een vernuftig gecomponeerd verhaal bepleit de innemende verteller Nederkoorn het belang van vrijheid en relativering in een tijd waarin het wantrouwen regeert en alle vuurtjes zo snel mogelijk worden opgestookt.”

Samen met Oscar Kocken speelde hij tijdens ons jubileumweekend het succesvolle ‘Zomaargasten’, dat onlangs ook als televisieserie te zien was als Zomaar een Gast. Verder is hij columnist voor ‘Met het Oog op Morgen’ en verbonden aan het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’.

“Na zijn debuutprogramma Code Rood, waarmee hij zich direct in de categorie ‘grote talenten’ plaatste, zet hij met zijn tweede programma een vet uitroepteken achter die kwalificatie.” – De Volkskrant

“Wie met zoveel lef en overtuiging op het podium gaat staan, verdient een groot applaus.” – cabaret.nl (****)

Regie: Pieter Bouwman

www.patricknederkoorn.nl

De voorstelling is op zondag 8 oktober om15.00 uur te zien in Theater De Verbeelding – P3, Purmersteenweg 17-19 t/o het Stadhuis in Purmerend. Kaarten kosten 14 euro (vriendenpas/65+/CJP 12 euro). Reserveren is mogelijk via www.theaterdeverbeelding.nl of via De Verbeelding reserveerlijn, tel. 0299 411234. Volg De Verbeelding ook op Facebook en Twitter!