Buurtsoap ‘De Wasserette’ in Purmerend


 

Het Volksoperahuis speelde al met veel succes de buurtsoap ‘De Wasserette’ in Amsterdam-Noord en Almere. Nu is deze naar Purmerend gehaald door het jubilerende Theater De Verbeelding. Deze zesdelige serie over het wel en wee van de Weidevenne en omgeving, wordt live gespeeld in het Grand Café van Heel Europa. Ook talenten uit Purmerend doen mee. De gehele serie is leuk, maar je kunt ook heel goed losse afleveringen volgen.

De Wasserette vertelt verhalen met een lach en een traan, als lachspiegel voor een stad in beweging. Maandag 20 februari wordt de eerste aflevering geopend door Burgemeester Bijl.


Het verhaal

Zet de tv maar uit! Trek je jas aan en kom naar het Grand Café van Heel Europa Genuahaven, Purmerend. In deze live-soap volgen we het wel en wee van het echtpaar Koos en Yfon, twee Amsterdammers die in de Weidevenne een wasserette runnen. Hoe hou je vandaag de dag nog een wasserette draaiende? Buurmeisje Yasmine komt met een idee. Wat als ze de ruimte ‘s nachts nou eens verhuren als airbnb? Er draaien dan toch geen wasmachines. Een prachtig plan! Maar als het eenmaal zover is, maakt een onverwachte gast bij Yfon meer los dan Koos lief is. Dit kan hij niet op zich laten zitten. En wat vindt hun bastaardhond Tarzan hier eigenlijk van?

Zal Wasserette De Witte Reus ook dit seizoen overleven? Kortom: Hoe lang zullen Koos en Yfon nog samen hun Purmerendhanden uit de Purmerendmouwen steken?

Zes maandagavonden volgen we de avonturen van eigenaren Koos en Yfon en hun gasten in zes hilarische afleveringen. Een soap voor iedereen uit Purmerend over Purmerend. Met in elke aflevering een optreden van lokaal talent en bijdragen van ondernemers uit de buurt.

Meer informatie op www.theaterdeverbeelding.nl
WAAR? Restaurant van Heel Europa, Genuaweg 48, Purmerend

WANNEER? 20, 27 februari, 6, 13, 20 en 27 maart (6 afleveringen) De gehele serie is leuk, maar u kunt ook heel goed losse afleveringen volgen.

HOE LAAT? Deuren open: 20.00 uur, Aanvang: 20.30 uur.

WIE? De Verbeelding en het Volksoperahuis.

HOEVEEL? Kaarten € 5,– per maandag / Passe-partout voor alle zes voorstellingen € 20,–

Spel:  Martijn Crins, Nina Fokker, Rogier Schippers, Kees Scholten, Nazanin Taheri, Huug van Tienhoven en elke week talent uit de buurt. Regie: Kees Scholten. Scenario: Marcel Lenssen. Muziek: Jef Hofmeister en Wasim Arslan. Met bijdragen van gasten uit de wijk en buurtondernemers.

Muziek: Jef Hofmeister en Wasim Arslan. Met bijdragen van gasten uit de wijk en buurtondernemers.