Buitengewone documentaire Down to earth in Filmhuis Purmerend


Op 16 en 18 april is er de bijzondere documentaire Down to earth in Filmhuis Purmerend.  Eeen consultant/coach en kunstenares die beter in contact willen staan met zichzelf en de natuur. Met hun drie kinderen leefden ze vier jaar lang bij een Indianenstam, en zochten daarna meer stamoudsten op de wereld op. Eén van de twintig best bezochte films in Nederland! 

Ze leefden bij verschillende volksstammen op 6 continenten. De ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ zijn een wake-up call en een baken van hoop voor de wereld van morgen.

Rolf Winters (consultant en coach) en Renata Heinen (self-made artiest en kunstenaar) voelden de behoefte om beter in contact te staan met zichzelf en de natuur. Om los te komen van de bestaande systemen deden ze met hun gezin een stapje terug uit de Westerse maatschappij.

Rolf en Renata leefden met hun drie kinderen vier jaar lang samen met een Indianenstam in de bossen van Upper Michigan. Al zoekende naar een nieuw perspectief en zingeving ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het bleef echter niet bij de Indianenstam. Het gezin trok vervolgens een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen ‘Wisdom Keepers’ en leefde bij verschillende volksstammen op zes continenten.

De ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd. Het is een wake-up call en tegelijkertijd een baken van hoop voor de wereld van morgen.-  Down to earth – Renata Heinen / Rolf Winters, Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten, 2015, 82’.

Draaidagen: zondag 16 en dinsdag 18 april 2017. Aanvang 13.30 uur. Zaal open 12.50 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/down-to-earth/