Britse filmdiva’s halen herinneringen op: Tea with the dames


Met veel humor, roddels en de wijsheid van jarenlange ervaring halen vier Britse acteerdiva’s, tachtigers Judie Dench, Maggie Smith, Eileen Atkins en Joan Plowright, herinneringen op aan de tijd dat ze jong aanstormend talent waren in de jaren ’50 tot aan hun recente successen. Regisseur Roger Michell mag erbij zijn met zijn cameraploeg, maar ze ontglippen ze hem voortdurend. Die bewust rommelige filmstijl, gelardeerd met prachtig archiefmateriaal, maakt TEA WITH THE DAMES zo huiselijk en ontspannen.

 

Verdomd gezellig is het om in TEA WITH THE DAMES aan te schuiven bij vier Britse acteerdiva’s. De tachtigers Judie Dench, Maggie Smith, Eileen Atkins en Joan Plowright spreken al jaren regelmatig af in het landhuis van Plowright. Dit keer mag regisseur Roger Michell erbij zijn met zijn cameraploeg.

De met prachtig archiefmateriaal gelardeerde gesprekken fladderen alle kanten op, waarbij het vooral over de theatercarrières van de vier gaat. Tot op zekere hoogte probeert Michell de actrices te sturen en te regisseren en tegelijkertijd ontglippen ze hem voortdurend. Mitchell is niet te beroerd om dat ook te laten zien. Het is grotendeels aan die bewust rommelige stijl te danken dat TEA WITH THE DAMES zo huiselijk en ontspannen voelt. Met veel humor, roddels en de wijsheid van jarenlange ervaring halen ze herinneringen op aan de tijd dat ze jong aanstormend talent waren in de jaren ’50 tot aan hun recente successen. – Tea with the dames – Roger Michell, Verenigde Koninkrijk, 2018, 84’.

 

Draaidag: Dinsdag 21 mei 2019. Aanvang 13.30 uur en 20.30 uur. Zaal open 12.45 uur resp. 19.45 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/322/17/tea_with_the_dames